FAQ

Accountgegevens
Betalen
Je kan bij ons op vele manieren betalen. We gebruiken Adyen om onze betalingen af te handelen. Betalen kan met iDeal, Mastercard, Visa, American Express, PayPal, Mister Cash, Sofort, Sepa en Giropay. In overleg kan het bedrag ook worden overgemaakt.
Als je een kortingscode van ons hebt ontvangen, dan kan je deze code invoeren in het veld kortingscode, de korting wordt automatisch verrekend met het te betalen bedrag.
Het is mogelijk een digitale factuur met BTW gegevens te ontvangen, neem hiervoor contact met ons op.
Tijdens het bestellen van je fotomozaiek kun je aangeven hoeveel mozaïeken je wilt bestellen. Bij meer dan 2 van dezelfde fotomozaieken kun je het beste contact met ons opnemen voor een aangepast prijsvoorstel. We hebben ook de mogelijkheid om een 30x40 afdruk van het origineel te maken. Dit is bijvoorbeeld leuk als aandenken voor een klas die gezamenlijk een fotomozaiek voor de leerkracht heeft gemaakt. De prijs voor deze afdrukken ligt veel lager dan het origineel. We geven je hier graag meer informatie over.
Levertijden en bezorging
Wij verzenden je bestelling in maximaal 5 werkdagen. LET OP: wij kunnen bezorging op zaterdag niet 100% garanderen, dit geldt ook voor spoedorders. Tip: zorg dat je enige marge in levertijd hebt, de praktijk leert dat er soms ook bij PostNL (TNT) wel eens iets fout gaat waardoor een dag vertraging optreedt.
Ja, een spoedbestelling wordt uiterlijk binnen 3 werkdagen verzonden. Aan een spoedbestelling hebben wij meer werk, hiervoor rekenen wij 15 extra per fotomozaiek. Bij het bestellen kun je een vinkje zetten bij 'Spoedbestelling', de 15 wordt aan het orderbedrag toegevoegd. LET OP: wij kunnen bezorging op zaterdag kan niet 100% garanderen.
Ja, kosteloos in België. voor andere landen hebben wij interessante tarieven. Neem voor een prijsindicatie contact met ons op.
Afhalen van de bestelling is mogelijk, maar alleen op afspraak. Onze productieafdeling voor canvas en tuindoek bevindt zich in Montfoort.
Voor de overige materialen, kun je terecht in Ridderkerk.
Wij hebben geen order volgsysteem waarmee je de status van je bestelling kunt volgen. Dit komt omdat wij gebruik maken van meerdere koeriersdiensten voor een zo kort mogelijke levertijd. Voor vragen over de status van je bestelling kun je altijd contact met ons opnemen.
Een fotomozaiek maken met meerdere personen
Het maken van een groepsmozaïek is zeer eenvoudig, het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn de e-mailadressen van de personen die je wilt uitnodigen. Wij hebben vast een standaard uitnodigingstekst voor je opgesteld, hierin staan de belangrijkste zaken waar je aan moet denken, zoals het aantal foto’s, van wie de uitnodiging komt en vóór welke datum de foto’s ingezonden moeten worden. Je kunt ook kiezen voor een geheel eigen tekst. Nadat je de uitnodigingen hebt verstuurd, ontvangen de deelnemers een e-mail met daarin de uitnodiging en een link naar de website. Door te klikken op de link in de e-mail, komen de deelnemers direct op de uploadpagina terecht. Op deze pagina kunnen ze de foto’s uploaden, dit gaat heel eenvoudig! Uiteraard kun je als organisator zelf ook foto’s uploaden. De deelnemer ziet alleen de foto’s die ze zelf hebben geüpload, jij als organisator ziet alle foto’s van alle deelnemers. Ook kun je zien wanneer deelnemers (nog) niet hebben gereageerd. Eventueel kun je een herinneringsmail sturen via de site, door de uitnodigingstekst te veranderen in een herinneringstekst en daarna opnieuw de e-mailadressen in te voeren. Een paar tips:
 • Zorg voor zoveel mogelijk foto’s
 • Kies voor een reactietijd van ongeveer 2 weken, een langere termijn werkt averechts.
 • Stuur op tijd een herinnering, na ongeveer één week.
 • Kijk voor meer tips ook even bij de andere vragen
De tekst kun je eenvoudig zelf aanpassen, zorg wel dat je belangrijke informatie, zoals deadline, aantal foto’s, e.d. in de tekst hebt opgenomen, dit voorkomt een hoop vragen achteraf.
Je kunt meerdere e-mailadressen tegelijk invoeren, zorg dat de e-mailadressen zijn gescheiden. Het scheiden van de e-mailadressen kan door (; of,of Enter).
Dit werkt hetzelfde als het versturen van een gewone uitnodiging. Voor de herinneringsmail kun je eventueel ook de uitnodigingstekst aanpassen.
In principe kan dit alleen via de e-mail. Indien dit niet lukt, omdat je bijvoorbeeld niet alle e-mailadressen hebt, neem dan contact met ons op voor een alternatieve procedure. Bijvoorbeeld door een link (tekst) op te nemen in een schriftelijke uitnodiging.
Indien je geen account hebt aangemaakt wordt je gebruikersinformatie opgeslagen in een "cookie" op je eigen PC. Als je opnieuw vanaf dezelfde PC inlogt, herkent onze site deze gegevens. Op het moment dat je alle cookies wist, dan kan je dus ook niet meer inloggen. Normaal gesproken is dit niet zo erg, maar dit is wel heel vervelend als je andere personen hebt uitgenodigd die foto’s hebben ingestuurd waar je dan niet meer bij kunt. Vandaar de noodzaak een account aan te maken bij het uitnodigen van andere personen.
Standaard ontvangen de deelnemers nadat de fotomozaiek is overhandigd (datum is aanpasbaar) een impressie van het eindresultaat in de mail. In de mail zit een link waarmee het resultaat in volledig resolutie kan worden gedownload. Onze ervaring is dat mensen dit erg op prijs stellen. Mocht je dit niet willen dan kun je dat ook aangeven.
Foto’s uploaden
Een veel gestelde vraag, maar moeilijk eenduidig te beantwoorden. In principe geldt het uitgangspunt, hoe meer foto’s je gebruikt, hoe beter het eindresultaat. De praktijk leert dat je een goede fotomozaiek kunt maken vanaf ongeveer 300 foto’s, maar meer foto’s is altijd beter.
Je kunt er voor kiezen om je fotomozaiek te maken met alleen je eigen foto’s. Met de optie "Deelnemers uitnodigen" heb je de mogelijkheid andere personen uit te nodigen om foto’s in te sturen. Het insturen van foto’s gaat helemaal online en is zeer eenvoudig. Stuur via deze site een uitnodiging, diegene die je hebt uitgenodigd ontvangt een e-mail met daarin jouw uitnodiging en een linkje. Via deze link kom je op een uploadpagina, waar de foto’s kunnen worden geüpload. Kijk voor meer informatie over het samen maken van een fotomozaiek bij, Hoe maak ik een fotomozaiek met meerdere personen?
Vaak heb je meer geschikte foto’s dan je denkt. Soms lukt dit al door minder kritisch de foto’s te selecteren, ook kun je denken aan bijvoorbeeld neutrale foto’s zoals foto’s van bloemen, dieren, of andere onderwerpen. Wil het echt niet lukken, neem dan contact met ons op.
Bijna altijd worden foto’s meerdere keren gebruikt. De uitzondering hierop is wanneer je heel veel foto’s gebruikt (meer dan 5000) voor het opbouwen van een fotomozaiek. De software zorgt er voor dat foto’s nooit direct naast elkaar komen. Een foto hoeft dus niet meerdere keren te worden geüpload.
Alle foto’s worden minimaal 1 keer gebruikt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn ingestuurde foto kan terug vinden.
Het aantal foto’s in een fotomozaiek hangt af van een aantal factoren, de afmeting van je fotomozaiek en de geselecteerde afmeting van de kleine foto’s. In de onderstaande tabel een aantal voorbeelden:
Afmeting Afmeting kleine foto’s
instelling Extra fijn (aantal) Middel (aantal) Extra groot (aantal)
40x60 2200 1634 990
60x80 4450 3268 1947
90x120 9975 7296 4450
120x200 25974 19000 11544
De afmeting van de kleine foto’s hangt af van het geselecteerde formaat bij het maken van de fotomozaiek. Hieronder staan de instellingen met daarbij de afmetingen van de kleine foto’s.
Formaat Breedte Hoogte
Super Fijn 0,9 0,675
Extra Fijn 1,2 0,9
Fijn 1,3 0,975
Middel 1,4 1,05
Groot 1,6 1,2
Extra Groot 1,8 1,35
Let op: de foto’s komen altijd als landscape in de fotomozaiek.
De staande foto’s kun je eenvoudig aanpassen naar liggend formaat. De staande foto’s worden automatisch toegevoegd aan een lijst met nog uit te snijden foto’s. De selectie van de foto bepaal je zelf. Dit is een eenvoudige maar handmatige handeling. Als dit automatisch zou gebeuren, dan is de uitsnede altijd hetzelfde, bijvoorbeeld het midden van de foto. Doordat de onderwerpen niet altijd in het midden staan, levert dit een slecht resultaat op.
Je kunt de foto’s draaien op de site. Bij het overzicht van de foto's kan, als met de muis over de kleine foto's wordt gedaan, de optie draaien worden gekozen, de foto wordt dan naar rechts(met de klok mee) gedraaid.
De details zijn ongeacht de afmeting of mate van bewerking scherp. Dit komt door een combinatie van de gebruikte materialen en printkwaliteit en de manier waarop wij de fotomozaiek maken. Wel is het verstandig om foto's te gebruiken waar niet al te veel mensen op staan.
Eigenlijk is alles bijna goed, hoe meer hoe beter. De praktijk leert wel, dat foto's in het zwembad of onderwater een vlekkerig effect geven op het eindresultaat. Ook foto's die vrijwel uit 1 kleur bestaan hebben dat effect. Het advies is om deze foto's tot een minimum te beperken.
Wij ondersteunen drie bestandstypen jpg, gif en png bestanden
Dit kan komen door een aantal factoren. De ons bekende zijn:
 • Tijdens het uploaden van de foto’s ben je van pagina gewisseld, hierdoor breekt het uploaden af. Dit kun je oplossen door de resterende foto’s opnieuw te selecteren en te uploaden. Wacht tot het uploaden klaar is!
 • Je hebt te veel foto’s in één keer geselecteerd. Beter kun je niet meer dan 400 foto’s in één keer selecteren.
 • Is er toch iets anders fout gegaan, neem dan contact met ons op.
Dit is niet nodig, tijdens het uploaden worden de foto’s automatisch verkleind.
Hoofdfoto
De juiste hoofdfoto bepaalt in grote mate de kwaliteit van je fotomozaiek. De ideale hoofdfoto voldoet aan onderstaande criteria, dit wil overigens niet zeggen dat je van een foto die niet aan deze criteria voldoet geen goede fotomozaiek kan maken.
 • Het onderwerp bevat niet te veel details
 • Het onderwerp is ingezoomd,+/- 65% van het foto-oppervlak
 • Kleurcontrast (zwart haar tegen een zwarte achtergrond is bijvoorbeeld lastig)
 • Mocht je twijfelen, wij helpen je graag met het selecteren van de juiste foto
Tip: Het formaat dat je voor je fotomozaiek kiest heeft veel effect op het eindresultaat. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, levert een groot formaat (vanaf 60 x80) een beter resultaat dan een kleiner formaat (40x60). Dit heeft te maken met het aantal foto’s waaruit de fotomozaiek wordt opgebouwd (zie de vraag over het aantal foto’s in een fotomozaiek). Experimenteer op de site met verschillende afmetingen.
Voor een grotere hoofdfoto heb je zeker niet méér kleine foto’s nodig, je kan eerder zeggen dat je voor een grotere hoofdfoto juist minder foto’s nodig hebt. Het aantal foto’s waaruit een hoofdfoto wordt opgebouwd neemt toe naarmate de afmeting groter wordt. Automatisch zal dan ook het aantal herhalingen van de foto’s toenemen. In alle gevallen geldt de regel, "hoe groter het formaat, hoe mooier de fotomozaiek". Experimenteer zelf maar eens met een groter formaat en zie het verschil. Tip: sla voor het experimenteren eerst het ‘oude’ resultaat op in je winkelwagentje.
Normaal gesproken moet dit gewoon kunnen. De kwaliteit van de hoofdfoto hoeft niet heel scherp te zijn. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen.
De afmeting van je fotomozaiek is in eerste instantie natuurlijk een kwestie van smaak en budget, maar de afmeting heeft ook een groot effect op het eindresultaat. (zie vraag: bepalen van een goede hoofdfoto) De stelregel is: hoe groter het formaat, hoe beter het eindresultaat. Dit heeft alles te maken met het aantal kleine foto’s waaruit de fotomozaiek wordt opgebouwd.
Het is zeker mogelijk om van een groepsfoto een fotomozaiek te maken. De praktijk leert dat een goed resultaat alleen wordt behaald met de grotere formaten (vanaf 60x90) Dit heeft te maken met het aantal foto’s waaruit de fotomozaiek wordt opgebouwd(zie de vraag over het aantal foto’s in een fotomozaiek) TIP: Experimenteer op de site met verschillende afmetingen
Het maken van een fotomozaiek
Het maken van fotomozaiek is echt heel eenvoudig, je hoeft hiervoor beslist geen technische vaardigheden te hebben. Alles wat nodig is om een fotomozaiek te maken gaat online, je hoeft dus geen software te installeren. Wat je nodig hebt zijn twee dingen;
 • Een leuke hoofdfoto, dit is de foto die wordt opgebouwd uit de kleine foto’s.
 • Een heleboel foto’s waarmee je de hoofdfoto gaat opbouwen.
Alle foto’s voor de fotomozaiek worden via de site opgestuurd (uploaden), deze worden automatisch verkleind. Op de site kan je nu in een paar stappen een fotomozaiek maken. Na een paar minuten zie je ook gelijk het resultaat. Je kunt zoveel experimenteren als je maar wilt. Meer specifieke informatie over het maken van een fotomozaiek vind je in deze FAQ. Heb je hulp nodig bij maken, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.
 • Het is mogelijk om van de eerder geüploade foto's een fotomozaiek te maken van een andere hoofdfoto.
 • Ook kan een nieuwe fotomozaiek met allemaal nieuwe foto's gemaakt worden,klik dan op het linkje "Nieuw" op de Mozaiek maken pagina. Dit is alleen mogelijk als je een account hebt aangemaakt.
Een fotomozaiek kan heel goed worden gemaakt in zwart / wit. Standaard bevat onze software deze mogelijkheid.
 • De optie zwart/wit kiezen bij het genereren van de fotomozaiek, de hoofdfoto wordt dan automatisch omgezet in zwart/wit. Het zwart/wit resultaat is dan opgebouwd uit kleuren foto's
 • Een zwart /wit hoofdfoto opbouwen uit kleurenfoto’s, een leuk effect
Nabewerking zorgt dat de originele hoofdfoto van je fotomozaiek wordt geaccentueerd. Hoe sterker de nabewerking, hoe meer de kleine foto’s worden bewerkt. Hoeveel nabewerking nodig is bepaal je zelf aan de hand van het resultaat. Welke instellingen je ook kiest, de details van de kleine foto’s blijven scherp.

Als je kiest voor geen nabewerking wordt de hoofdfoto helemaal opgebouwd uit je eigen foto’s zonder enige vorm van kleurfiltering. In de praktijk werkt dit alleen bij hele grote formaten en vele tienduizenden verschillende kleine foto’s.

De maximale nabewerking zorgt voor de meeste kleurfiltering, dit betekent dat de kleine foto’s de kleur van de hoofdfoto wat meer aannemen. De mate van bijwerking valt nog binnen de grens waarop wij vinden dat dit acceptabel is voor het goed kunnen bekijken van de kleine foto’s.
We hebben bewust niet gekozen voor een nog hogere mate van nabewerking. Dit zou de foto van afstand nog mooier zou maken, maar wij vinden dat je de kleine foto’s ook nog goed moet kunnen bekijken.
De nabewerking loopt dus in stapjes op van geen tot maximaal. Je kan zelf de nabewerking kiezen die het beste resultaat oplevert.

De uitzondering hierop is de instelling automatisch. Met deze instelling beoordeelt het systeem de hoofdfoto en de kleine foto’s en zal op basis hiervan de optimale instellingen voorstellen. In de meeste gevallen zal deze instelling het beste resultaat opleveren.
Een goed eindresultaat is afhankelijk van veel factoren, de belangrijkste hebben we in deze FAQ beschreven. Als het ondanks alle tips en adviezen gewoon niet wil lukken, dan helpen we je natuurlijk graag met een oplossing.
Dit is tweeledig;
 1. Het voorbeeld van je fotomozaiek moet een goede indruk geven van de hoofdfoto. Is dit niet het geval, dan moet er iets worden aangepast (lees deze FAQ voor meer uitleg). Stelregel: is het voorbeeld niet goed, dan zal het eindresultaat ook niet goed zijn.
 2. De details van de kleine foto’s; Het getoonde voorbeeld is een lage resolutiefoto van het daadwerkelijke eindresultaat. De kleine foto’s lijken hierdoor onscherp. In volledige resolutie zijn de kleine foto’s wel scherp. Om een goede indruk van de kwaliteit te krijgen kun je onze voorbeelden bekijken.
Als je minder dan 50 foto's hebt geupload, gebruiken wij automatisch zo'n 250 verschillende natuurfoto's uit onze bibliotheek. Dit om een indicatie te geven hoe het resulaat er uit komt te zien als je meer foto's upload. Mocht je dit niet willen, dan kan je bij "Stockfoto's gebruiken" nee selecteren.
Als je een maat en een materiaal gekozen hebt, maar de wilt toch liever een ander materiaal of maat kiezen, kan je deze bij stap 1 kiezen. Je kan dan gebruik maken van dezelfde kleine foto's.
Deelnemers
Door je foto’s te uploaden via deze site lever je een bijdrage aan een uniek fotokunstwerk. Het uploaden van foto’s is heel eenvoudig.
Een paar tips:
 • Je foto’s hoeven niet vooraf te worden verkleind, dit gebeurt automatisch.
 • Wacht met het verlaten van de uploadpagina, totdat het uploaden volledig is afgerond.
Fotomozaiek op canvas
De fotomozaiek wordt opgespannen op een 2 cm dik houten frame. Door middel van een schroef in de muur kan de fotomozaiek eenvoudig aan het frame worden opgehangen.
Fotomozaiek op aluminium

De fotomozaiek rechtstreeks afgedrukt op aluminium is een fantastisch product. Zeker als je op zoek bent naar een zeer goede printkwaliteit gekoppeld aan een bijzonder materiaal. De aluminium plaat van 4 mm is zeer glad, maar heeft tegelijk een zeer goede hechting van de inkt. Door het gladde materiaal komt de print optimaal tot zijn recht wat weer goed is voor de details van de kleine foto’s in je fotomozaiek. De fotomozaiek op aluminium wordt voorzien van een ophangsysteem op de achterzijde waarmee het direct kan worden opgehangen. Door het ophangsysteem hangt de fotomozaiek niet rechtstreeks tegen de muur, maar zit er enige ruimte tussen voor een zogenaamd ‘zwevend’ effect. De print is UV bestendig en blijft kleurvast, ook als het in de zon hangt. Desgewenst is de aluminium plaat te voorzien van een lamineer-laag, in de keuze glans, satin en mat. Deze lamineer-laag is aan te bevelen in een bedrijfsmatige omgeving waar mensen rechtstreeks contact kunnen hebben met het geprinte materiaal. De lamineer-laag beschermt tegen krassen en bijtende schoonmaakmiddelen.

Bij een fotomozaiek is de printkwaliteit van het allergrootste belang om de kleine afbeeldingen waaruit de fotomozaiek is opgebouwd goed te kunnen bekijken. Onze plaatmaterialen worden geprint in de Fine-Art kwaliteit-stand. Door deze Fine-Art kwaliteit krijg je de allerbeste kwaliteit print, maar duurt het printen 3 keer zo lang als bij een print met een gangbare kwaliteit instelling. Er is niet veel voorstellingsvermogen voor nodig dat er in de markt veel matige kwaliteit (snelle productie) wordt geleverd tegen lage prijzen. Wij doen hier niet aan mee en staan voor een topproduct.

Er zijn meerdere manieren om je fotomozaiek op aluminium aan de muur te bevestigen. Wij hebben gekozen voor de allermooiste optie. Een metalen frame aan de achterzijde van je fotomozaiek voor alle formaten. Door dit frame komt je fotomozaiek een stukje van de muur te hangen voor een uniek ruimtelijk effect.
Door gebruik van kwaliteitsmaterialen is je fotomozaiek op aluminium ook geschikt voor buiten.
Met het aanbrengen van een extra glanslaag maak je een kunstwerk, een optie die veel door kunstenaars wordt gebruikt. Door een extra laag aan te brengen op het aluminium komen de kleuren nog beter tot hun recht.
Er zijn twee mogelijkheden:
 • Laminaat, dun glanzend materiaal wordt aangebracht over je fotomozaiek op aluminium. Je hebt de keuze uit glanzend en mat.
 • Epoxyhars wordt over het aluminium gegoten, veelal gebruikt door kunstenaars en geeft een helder uiterlijk en kras bestendig oppervlak. Het eindresultaat is verbluffend.
Neem bij interesse contact met ons op voor een prijsindicatie.
Fotomozaiek op kunststof (forex)

De fotomozaiek rechtstreeks afgedrukt op 5mm wit kunststof is een mooi product. Zeker als je op zoek bent naar een goede printkwaliteit op een materiaal met een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Kunststof is zeer glad, maar heeft tegelijk een zeer goede hechting van de inkt. Door het gladde materiaal komt de print optimaal tot zijn recht wat weer goed is voor de details van de kleine foto’s in je fotomozaiek. De fotomozaiek op kunststof wordt voorzien van een ophangsysteem op de achterzijde waarmee het direct kan worden opgehangen. Door het ophangsysteem hangt de fotomozaiek niet rechtstreeks tegen de muur, maar zit er enige ruimte tussen voor een zogenaamd ‘zwevend’ effect. De print is UV bestendig en blijft kleurvast, ook als het in de zon hangt. Desgewenst is de kunsstof plaat te voorzien van een lamineer-laag, in de keuze glans, satin en mat. Deze lamineer-laag is aan te bevelen in een bedrijfsmatige omgeving waar mensen rechtstreeks contact kunnen hebben met het geprinte materiaal. De lamineer-laag beschermt tegen krassen en bijtende schoonmaakmiddelen. Voor grote afmetingen vanaf 90x140cm adviseren wij te kiezen voor aluminium.

Bij een fotomozaiek is de printkwaliteit van het allergrootste belang om de kleine afbeeldingen waaruit de fotomozaiek is opgebouwd goed te kunnen bekijken. Onze plaatmaterialen worden geprint in de Fine-Art kwaliteit-stand. Door deze Fine-Art kwaliteit krijg je de allerbeste kwaliteit print, maar duurt het printen 3 keer zo lang als bij een print met een gangbare kwaliteit instelling. Er is niet veel voorstellingsvermogen voor nodig dat er in de markt veel matige kwaliteit (snelle productie) wordt geleverd tegen lage prijzen. Wij doen hier niet aan mee en staan voor een topproduct.

Er zijn meerdere manieren om je fotomozaiek op kunststof aan de muur te bevestigen. Wij hebben gekozen voor de allermooiste optie. Een metalen frame aan de achterzijde van je fotomozaiek voor alle formaten, door dit frame komt je fotomozaiek een stukje van de muur te hangen voor een uniek ruimtelijk effect
Met het aanbrengen van een extra glanslaag maak je een kunstwerk, een optie die veel door kunstenaars wordt gebruikt. Door een extra laag aan te brengen op het kunststof komen de kleuren nog beter tot hun recht. Neem bij interesse contact met ons op voor een prijsindicatie.
Fotomozaiek veredeld op aluminium en plexiglas (Lambda)

Ben je op zoek naar de allerbeste kwaliteit voor je fotomozaiek afdruk? Kies dan voor een Lambda afdruk. De Lambda is absolute en ongeëvenaarde Rolls Royce onder de afdruktechnieken. Er bestaat simpelweg geen betere, mooiere en gedetailleerde afdruk dan Lambda. Waarbij alle andere afdruktechnieken (hoe goed ook) nog pixels zichtbaar zijn, is dit bij Lambda niet het geval. Zeker als het gaat om de fijnste details, zoals de kleine foto’s van de fotomozaiek, is Lambda de allerbeste keuze.

De Lambda afdruk wordt door fotografische specialisten in een absolute stofvrije omgeving verlijmt tussen 4mm aluminium en UV beschermende acryl-glas, waarbij gekozen kan worden uit een hoogglans of anti-reflex glas-laag. Jouw fotomozaiek op Lambda wordt voorzien van een robuust ophangsysteem dat aansluit bij een dergelijk kwaliteitsproduct en wordt met de grootste zorg verpakt en verstuurd.

Wil je de kwaliteit van de Lambda zelf beoordelen? Dan nodigen we je van harte uit om dit topproduct te komen bekijken in onze galerie in het centrum van Baarn. Wij hebben gekozen om geen voorbeelden op de site te zetten, simpelweg omdat de verschillen in kwaliteit zich niet op een plaatje laten vangen. Je moet dit met eigen ogen zien om het te geloven.

Door de verschillende handmatige stappen tijdens het productieproces en de noodzakelijke droogtijd tussen deze stappen kunnen wij de Lambda afdruk niet eerder versturen dan na 5 werkdagen.

Wij controleren elke fotomozaiek op kwaliteit, bij projecten waarbij gekozen wordt voor een Lambda afdruk zijn wij extra kritisch, er wordt geen product geleverd waar wij zelf niet achter staan.

Technische informatie van een Lambda afdruk:

In een Lambda worden digitale foto bestanden op fotografisch lichtgevoelig papier met drie lasers belicht (rood, groen en blauw). Het belichte fotografisch materiaal wordt vervolgens ontwikkeld en gefixeerd, waarna de restanten chemie in het materiaal met water worden weggespoeld. De maximum afdrukbreedte van het fotografisch papier is 125cm. De maximum lengte van de afdruk is 500cm

Lambda geniet onder de kenners wereldwijd een uitgesproken reputatie. Het resultaat is maximale randscherpte, volledig zonder pixelsprongen. Fijne details en intense kleuren, die getrouw zijn aan het origineel, doen het motief stralen en geven het extra uitdrukkingskracht. Naast de speciale belichting ontwikkelen wij je foto op traditionele fotochemische wijze op echt zilverhalogenide-papier. Deze combinatie van traditionele ontwikkeling en moderne lasertechniek zorgen voor fantastische afdrukken van de hoogste kwaliteit.

Standaard leveren wij het plexiglas met een luxe en zeer eenvoudig te monteren ophangsysteem waarbij het niet nodig is gaten in de fotomozaiek te boren.
Ja, de plexiglasplaat kan ook in een antireflex versie worden geleverd, daarmee spiegelt de afbeelding niet meer en kan bijvoorbeeld in een ruimte worden opgehangen waar de zon vol op schijnt.
Fotomozaiek op tuindoek
Standaard leveren wij onze tuindoeken met metalen ringen om de ca 30cm, waarmee je het tuindoek kunt bevestigen. De beste manier om je tuindoek te presenteren hangt sterk af van de situatie, de afmeting, en waar deze komt te hangen. Wij kunnen bijna alle bekende systemen van montage leveren, van volledig frame tot afstandhouders. Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.
Fotoboek
Alle foto’s uit de fotomozaiek samengevat in een digitaal fotoboek. De foto’s helemaal onbewerkt een een stuk groter dan in de mozaïek. Deze vragen hebben we in de afgelopen periode zo vaak gekregen dat we besloten hebben dit als pure service aan te bieden. Zodra je een fotomozaiek op de site hebt gemaakt kun je ook gelijk persoonlijke digitale fotoboek bekijken. Je kunt het boek delen via de gebruikelijke social media kanalen of doorsturen via de mail. Wat je er ook mee doet, het is 100% gratis.
Bij ons kan je ook je fotoboek laten afdrukken. Dat kan vanaf €39,- Dan krijg je een boek van 40 pagina's Voor elke pagina extra rekenen €0,20 (met een meervoud van 4 pagina's)
De volgende specificaties gelden voor het boek:
 • Kleuren print op A5 130 gram CC
 • Omslag 4/0 4/0 gelamineerd GLANS
 • Hardback garenloos gebonden
Overige vragen
Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Je kunt ons supportteam bereiken tijdens kantooruren op 035-8874354 of via info@moz-art.nl . Voor vragen buiten kantoortijden kunt je ons het beste mailen.
Wij vinden dat als je een fotomozaiek bestelt, je ook recht hebt op het digitale bestand (met watermerk) in volledige resolutie. Nadat je fotomozaiek is betaald ontvang je een bevestiging in de e-mail. In deze e-mail zit een linkje waarmee je fotomozaiek kan downloaden.
Canvas is niet geschikt voor buiten, het houten frame zal snel kromtrekken. Wil je toch een fotomozaiek voor buiten, dan kun je beter kiezen om je fotomozaiek te laten drukken op aluminiun, kunststof of tuindoek.
Wij hebben de mogelijkheid om je fotomozaiek op meerdere materialen te verwerken. De materialen waarop wij fotomozaiek kunnen leveren zijn;
 • Canvas
 • Tuindoek
 • Aluminium
 • Kunststof
 • Spandoek
 • Bouwhekdoeken
Voor afwijkende materialen kun je contact met ons opnemen
Je kunt op onze site gratis één of meerdere fotomozaieken maken en deze gratis downloaden. Je krijgt de foto van ons in een lage resolutie, geschikt om bijvoorbeeld op je Hyves of Facebookpagina te zetten. De foto is echter ongeschikt om te laten afdrukken.
Je foto’s blijven voor een periode van een jaar op onze server staan. Uiteraard volledig beveiligd. Na één jaar worden je foto’s automatisch en definitief van de server verwijderd.
De populariteit van fotomozaieken is de laatste jaren sterk toegenomen, hiermee ook het aantal aanbieders. Er zijn zelfs gratis programma’s te downloaden waar fotomozaieken mee gemaakt kunnen worden. Wat bijna al deze aanbieders en pakketjes doen heeft echter niet veel te maken met fotomozaiek. Bij een goede fotomozaiek wordt de hoofdfoto verdeeld in een vastgesteld aantal kleine vakjes, deze vakjes worden ingevuld door (je eigen) foto’s die qua kenmerken het beste op deze positie passen. Hiervoor moeten zeer complexe berekeningen worden uitgevoerd. Wat de meeste aanbieders doen is de hoofdfoto wel verdelen in vakjes, daarin worden willekeurige de foto’s geplaatst. Om het op een fotomozaiek te laten lijken, wordt de hoofdfoto er onder gezet. Het gevolg hiervan is dat de kleine foto’s zeer sterk zijn bewerkt en vaag worden.
Wanneer wij een bijdrage kunnen leveren aan de ondersteuning van goede doelen, dan werken wij daar graag aan mee. Andere vormen van samenwerking zoals kortingsacties voor personeel of scholen zijn bespreekbaar. Heb je een idee, neem dan contact met ons op, wij denken graag mee.
Service
Wij willen altijd de beste kwaliteit leveren, wij horen dan ook graag als je niet tevreden bent over ons product, dienstverlening of service. Het is nog nooit gebeurd dat wij geen passende oplossing hebben gevonden.